Ani na jaře nelze podcenit odstraňování sněhu a ledu z vozidel

I v prvních jarních měsících může provoz na silnicích zkomplikovat námraza a sníh. Vzhledem k tomu, že neustále platí povinnost před jízdou zkontrolovat stav vozidla a zajistit, aby během jízdy nedošlo k ohrožení žádného účastníka silničního provozu, musejí řidiči kamionů v případě potřeby i na jaře odstraňovat led a sníh z vozidel.

Na začátku března na to upozornil německý Spolkový svaz spedice, logistiky a zásobování BGL. Svaz v únoru ve spolupráci s německou dálniční policií a provozovateli silničních center služeb Autohof vydal seznam veřejně přístupných center, v nichž mohou řidiči kamionů očistit svá vozidla či soupravy od nebezpečných kusů ledu a vrstev sněhu.

Podle BGL nebezpečí  představují i menší osobní vozidla, kterým jejich řidiči nevěnují v  zimě náležitou pozornost. Nánosy sněhu mohou při poryvu větru nebo pouhým proudem vzduchu při jízdě omezit výhled ostatním řidičům. Z německých silnic je znám případ, že na dálnici A3 kusy ledu odpadávající ze střechy malého Volkswagenu Polo roztříštily čelní sklo následně jedoucího obytného vozu.

Zpět na blog

Další články na blogu

Poptávkový formulář

Poptejte přepravu zboží nebo si sjednejte osobní schůzku.
*

*

*

*

*

Položky označené * musí být vyplněny