V Evropě přibývá krádeží nákladu

Každým rokem je v Evropě zaznamenáno více jak 200 tisíc krádeží nákladu a přibližná škoda se odhaduje na osm miliard euro. Uvedené číslo nemusí být ani zdaleka úplné. Může se stát, že některé pokusy o krádež, popřípadě pokusy o podvody může Policie ČR zaevidovat jako do kategorie „jiné trestné činnosti“ a poté je zjišťování konkrétních údajů více než nemožné.

Je však dokázáno, že se firmy působící na českém trhu setkávají každý den s jedním podvodem či pokusu o něj. Tento stav je naprosto alarmující a vychází z jednoduché logiky, kdy je na prvním místě cena a poté kvalita. Při výběru dopravce by si měli pracovníci logistických oddělení (popř. vedoucí pracovníci) více uvědomovat hodnotu zásilky a do kterých „rukou“ ji svěřují. Existuje základní bezpečnostní desatero vypracované SSL, podle kterého by se měli jednotlivý logistici řídit. Stále platí pravidlo, že než firma svěří někomu své zboží, měla by si důkladně prověřit totožnost dodavatele, včetně řidiče vozidla.

Milná je i představa zadavatelských firem (přepravců), kteří se domnívají, že za ztrátu zboží nese plnou odpovědnost dodavatelská firma – dopravce. V konečném důsledku se odpovědnosti za ztrátu zboží nemusí vyhnou ani přepravce, jelikož právě on vydal zboží podvodnému dopravci, případně řidiči. Následné prokazování a handrkování není nic příjemného a jde mu velmi jednoduše předejít včasnou kontrolou a odpovědným výběrem logistické společnosti.

Zpět na blog

Další články na blogu

Poptávkový formulář

Poptejte přepravu zboží nebo si sjednejte osobní schůzku.
*

*

*

*

*

Položky označené * musí být vyplněny