Co se rozumí pod pojmem nadrozměrná přeprava?

Nadrozměrná přeprava je přeprava, kdy parametry soupravy přesahují standardní rozměry, které jsou legislativně povoleny. O nadrozměrnou přepravu se jedná, pokud rozměry soupravy přesahují 16,5 m délky, 2,5m šířky, 4m výšky a celkové hmotnosti 48 tun. Od tohoto rozměru se musí vytvářet speciální povolení vydávané Ministerstvem dopravy České republiky. Při překročení těchto legislativou daných rozměrů hrozí nejen poškození silničních komunikací a okolí, ale především může dojít k ohrožení bezpečnosti silničního provozu.

U přepravy nadrozměrných nákladů je potřeba počítat s časovou náročností. Časová náročnost vyplývá z důležitosti naplánování vhodné trasy a také z možnosti max. možné rychlosti přepravy. Také se jedná o finančně náročnější přepravu. Finanční náročnost zahrnuje především náklady, které vznikají při použití speciální techniky, uložení a upevnění nákladu, nutnosti technického doprovodu, náklady na správní poplatky atd.

Tyto důležité atributy a mnoho dalších činí z přepravy nadrozměrného nákladu velmi specifický a složitý proces, který je nutné důkladně připravit. Proto se obratně na profesionály - logistickou společnost Easy Logistics, s.r.o., která má s přepravou nadrozměrných zásilek bohaté zkušenosti.

 

 

Zpět na blog

Další články na blogu

Poptávkový formulář

Poptejte přepravu zboží nebo si sjednejte osobní schůzku.
*

*

*

*

*

Položky označené * musí být vyplněny